Anggota Al-Qassam Syahid Di Rafah

Posted on
 • by
 • IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA - Kelantan
 • in
 • Label:


 • أعلنت كتائب الشهيد عز الدين القسام الجناح العسكري لحركة حماس مساء الثلاثاء 8 / 3 / 2011م عن استشهاد المجاهد القسامي عبد الحميد ناصر أبو غالي 20 عاما في مهمة جهادية خاصة بمحافظة رفح .


  Briged As-Syahid Izzuddin Al-Qassam yang merupakan sayap kanan pergerakan HAMAS mengiklankan pada petang selasa 8hb 3.2011 al-Mujahid al-Qassam Abdul Hamid Nasir Abu Gholi 20 tahun telah syahid di dalam satu pertempuran penting di wilayah (muhafazah) Rafah.

  .

  واحتسبت كتائب الشهيد عز الدين القسام القسامي المجاهد عبد الحميد أبو غالي شهيدا عندا الله موضحة أنه من سكان مخيم يبنا وأحد رواد مسجد الهدى وسط المخيم .


  Briged As-Syahid Izzuddin Al-Qassam mengharapkan Al-Mujahid Abdul Hamid Abu Gholi daripada anggota Al-Qassam diterima oleh Allah dan beliau adalah merupakan penduduk Yabna, juga penggerak masjid Al-Huda di perkhemahan tersebut  وأكدت كتائب القسام أن أبو غالي التحق ليعمل مجاهدا في صفوفها عام 2007 م وارتقى إلى الله شهيدا بعد مشوار جهادي مشرف .


  Briged As-Syahid Izzuddin Al-Qassam menegaskan bahawa Abu Gholi telah mendaftarkan diri untuk beramal sebagai pejuang di dalam barisannya pada tahun 2007 dan menemui kesyahidan selepas melalui detik-detik jihad yang mulia.  ودعت كتائب القسام "أن يتقبله الله تعالى في الشهداء وأن يسكنه فسيح جناته وأن يلهم ذويه الصبر والسلوان، وعاهدت الله وكل الشهداء بالثبات على طريق ذات الشوكة حتى يأذن الله بإحدى الحسنيين " .


  Briged As-Syahid Izzuddin Al-Qassam mendoakan agar Allah menggolongkannya di dalam golongan syuhada', menempatkannya di dalam syurga-Nya dan mencampakkan kesabaran kepada ahli keluarganya.

  ومن المقرر أن يشيع الشهيد ظهر الأربعاء من مسجد العودة إلى مقبرة الشهداء برفح


  Mengikut jadual yang dirancangkan bahawa As-Syahid akan diiringi zohor hari rabu (hari ini) dari masjid al-Audah ke pemakaman syuhada' di Rafah.

  Sumber: http://www.alqassam.ps/arabic/news1.php?id=20890

  Diterjemahkan oleh:

  Ketua Media ISMA Kelantan

  0 Komentar Pembaca:

  Post a Comment

   
  Hak Cipta Terpelihara : Media ISMA Kelantan di bawah pengawasan ISMAWeb.net